Cyprus Theatre Organisation

Νίκος Σαμουρίδης

 

Σπουδές: Είναι απόφοιτος από την Δραματικής Σχολή «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη (2018) και από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης – ΚΣΟΤ (2023).

Ως ηθοποιός στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις «Η απολογία της Μαρί Κιουρί» σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, “F*cking Men” σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου, «Θουκυδίδης Δραματικός» σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου, «Το Τενεκεδένιο Ταμπούρλο» σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη , «Η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας» σκηνοθεσία Νίκης Δουλγεράκη. Επίσης, έχει παίξει στις «Βάκχες» σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, παράσταση με την οποία περιόδευσε σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια του Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός. Τέλος, ως ηθοποιός-χορευτής έχει συμμετάσχει  στην όπερα «Ριγγολέτο» σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και στην παράσταση «Οδύσσεια» σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Μανούσο Μανουσάκη στις σειρές «Το Κόκκινο Ποτάμι», «Βαρδιάνος στα Σπόρκα», «Το Κόκκινο Ποτάμι-η συνέχεια», όπως και στο ντοκιμαντέρ «1821, η φλόγα της επανάστασης».

Ως χορευτής – performer έχει συνεργαστεί με τον Romeo Castellucci για την παράσταση «Bros» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με την Πατρίσια Απέργη για τις ανάγκες του 5th Fast Forword Festival του Ιδρύματος Ωνάση, όπως και με την Άρτεμης Ιγνατίου για την Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας (2020) και Τελετή Έναρξης Αυθεντικού Μαραθωνίου (2021/2019).

Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει τις χορευτικές performances «Screenlight», «Screenlight-part 2» και «Έξις - Η Συνήθεια της Ρουτίνας». Στο θέατρο έχει επιμεληθεί την κίνηση και την χορογραφία στις παραστάσεις «HOMOS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ» και «F*cking Men» σε σκηνοθεσίες Αντώνη Γαλέου και «Το Τενεκεδένιο Ταμπούρλο» σκηνοθεσία Δήμητρα Χατούπη. Έχει χορογραφήσει, επίσης, παραστάσεις τελειόφοιτων της  Δραματικής Σχολής "δήλος" - Δήμητρα Χατούπη, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει χορό σε εφήβους και ενήλικες.

Έχει παρακολουθήσει workshop και σεμινάρια χορού με χορευτές από τα Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Netherlands Dans Theatre, Martha Graham Dance Company, Batsheva, με την Λίντα Καπετανέα, τον Ευάγγελο Πουλίνα κ.ά.